Hur man skapar ett lönsamt onlineblad

Hur man skapar ett lönsamt onlineblad

Du kan börja med endast en inkomstström, men planerar att introducera mer när din nätmagasin bygger trafik.

Skriv en affärsplan

Det är viktigt att skriva en affärsplan. Detta kommer att förtydliga ditt tänkande, ge dig mål att sikta på och hjälpa dig att förutse hur mycket du behöver spendera för att starta och, viktigast, när du ska börja tjäna pengar.

 

Skapa en innehållsplan

När du startar din online-magasinHur man skapar ett lönsamt onlineblad  kommer du att finna dig väldigt upptagen väldigt snabbt. Därför är det värt att skapa en innehållsplan för de första tre månaderna.

Detta innebär att du bestämmer vilken typ av innehåll du vill ha på din webbplats, t.ex. vanliga nyheter, funktioner, intervjuer, fallstudier etc.

När du har gjort en lista, bestäm hur ofta du behöver skapa varje typ av innehåll. Nyhetsartiklar kan vara en gång om dagen, funktioner en gång i veckan och intervjuer en gång i månaden.

Därefter listar du eventuella artikelrubriker mot varje innehållstyp under de första tre månaderna.

Tydligen kommer rubriker inte att vara möjliga för sådana saker som nyheter, men se till att du allokerar tillräckligt med tid för att skapa detta innehåll.

Innehållsplanen bör också ange vem som ska skapa innehållet och var informationen kommer ifrån. Vid lanseringen kommer du förmodligen att vara den enda innehållsskaparen, men du bör sträva efter att få externa bidragsgivare så snart du kan för att lindra din arbetsbelastning.

 

Skriv bakgrundsinnehållssidorna

Varje webbplats har några sidor med bakgrundsinnehåll. Dessa är kända som funktionella sidor.

Dessa inkluderar Om oss, Kontakta oss, Sekretesspolicy, Hemsida, Tjänster som erbjuds, etc. Gör en lista över alla sidor du behöver och få dem skrivna. För idéer om vad du behöver och hur de ska skrivas, ta en titt på några populära bloggar och innehållswebbplatser.

Skapa de första artiklarna (eller annat innehåll – videoklipp, ljud, podcaster)

Ingen webbplats ska startas utan några artiklar av hög kvalitet eller annat innehåll.

De första besökarna på din webbplats är viktiga för att bygga fart. Om de besöker och det finns inget att läsa kommer de aldrig att komma tillbaka. Jag skulle rekommendera att skriva minst 10 riktigt bra artiklar, helst mer.

 

Designa webbplatsen

Hur man skapar ett lönsamt onlineblad

Det finns layouter och mönster som fungerar, och det finns de som inte gör det. Det bästa sättet att förstå vad som fungerar är att titta på de bästa tidskrifterna och tidningarna på Internet och kopiera formatet. Ta en titt på webbplatser som:

 

The Huffington Post –

Det här är komplexa platser men ger dig designidéer.

Planera navigationen

Navigationen hjälper användarna att hitta sig runt din webbplats.

Navigering ska vara uppenbar, intuitiv och konsekvent. Dålig navigering är ett av de bästa sätten att förlora besökare och därmed förlora pengar.

<spa